CİLT GENÇLEŞTİRME TEKNOLOJİLERİ DOLGU ile Kırışıklık Tedavileri

Cilt Gençleştirme Teknolojileri DOLGU ile Kırışıklık Tedavileri

Dolgu Nedir?

İlerleyen yaş, güneş ışınları, mimik hareketleri ile yüzde bir takım kırışıklıklar ve istenmeyen çizgiler oluşur. Dolgu maddeleri  derideki  ince ve derin kırışıklıkları gidermek, yara izlerini tedavi etmek, ciltteki çukurları yok etmek, ince dudakları kalınlaştırmak, yanaklara dolgunluk vermek amacıyla kullanılan maddelerdir. Dolgu maddeleri ile tedavi sonrası kısa sürede daha genç bir görünüm sağlanır. Yüzdeki yorgun ifade giderilir.  

Dolgu Maddeleri Neler İçerir?

Dolgu maddeleri, genellikle Kolajen veya Hyalüronik Asit ya da bazı başka maddeleri içerir. Dolgu maddeleri kırışıkların altına doldurularak, geçici süre ile daha düzgün bir cilt, daha genç bir ifade kazandırırlar. Gereken durumlarda Botulinum Toksini ile kombine kullanılır. 

Dolgu Uygulaması Hangi Amaçlarla Uygulanır?

Dolgu maddeleri deri altına enjekte edilerek, derideki ince ve derin kırışıklıkları gidermek, yara izlerini tedavi etmek, ciltteki çukurları yok etmek, ince dudakları kalınlaştırmak, yanaklara dolgunluk vermek amacıyla kullanılan maddelerdir. Dolgu maddeleri ile tedavi sonrası kısa sürede daha genç bir görünüm sağlanır. Yüzdeki yorgun ifade giderilir.

Yıllar içerisinde ciltte elastik lif, kollajen lif, yağ tabakası ve Hyalüronik asidin azalmasına bağlı olarak kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelir. Özellikle göz, ağız, çene, boyun, burun, alın bölgesinde kırışmalar ve sarkmalar ortaya çıkar. Yüzün alt kısımlarında sarkma ve kırışıklıklarda dolgu maddeleri başarıyla kullanılır.

Dolgu maddeleri dudağa daha dolgun ve genç görünüm sağlamak amacı ile uygulanmaktadır. Ciltte oluşan derin yara ve akne izlerini gidermek için de kullanılabilmektedir.

Dolgu maddeleri kırışıklık veya deri defektinin olduğu bölümün altına derideki çöküklüğü gidermek amacı ile zerk edilir. Bu bölgedeki kırışıklık ve çukurlar dolgu maddesinin etkisi ile azalır veya kaybolur. Bazen dolgu maddesinin kollajen üretimini arttırıcı etkisi olabilmektedir.

Dolgu Maddeleri Basitçe Kaç Tiptir?

  • Kalıcı olmayan dolgu maddeleri
  • Yarı kalıcı dolgu maddeleri
  • Kalıcı dolgu maddeleri

Kalıcı Olmayan Dolgu Maddeleri Nelerdir?

Bu grup dolgu maddeleri Hyalüranik Asit içerikli dolgu maddeleridir. Kalıcı olmayan dolgu maddelerinin 6 - 12 ay kadar süren kalıcılık oranları mevcuttur. Hyalüranik Asit bağ şekillerine ve miligramlarına göre farklılaşır. Bir çok farklı marka Hyalüranik Asit içerikli Dolgu Maddeleri mevcuttur. Bu dolguların bazıları diğerlerine göre daha kalıcı ve iyi sonuç vermektedir.

Genelde yan etki yaratmayan bu dolgu maddeleri dudak dolgunlaştırmada, göz çevresi kırışıklıklarının düzeltilmesinde, ağız çevresi kırışıklıkları ve nazolabial çizgilerin ( burundan dudak yan taraflarına uzanan çizgiler ) doldurulmasında kullanılmaktadır.

Hyalüronik Asit Kaynaklı Dolgu Nedir?

Hyalüronik Asit; aslında polisakkarit yapısında bir şeker zinciridir ( NASHA ). İnsan vücudunda, canlılarda doğal olarak bulunur. Doğal olarak dokularda var olan Hyalüronik Asit’in işlevi, deriye suyu taşımak ve sabitlemektir. Sentetik veya hayvan orijinli olan asit, vücut tarafından kolayca kabul edilebilmektedir. Bu maddenin hücre bölünmesi, eklemlerin kayganlığının sağlanması ve cilde gerginlik vermesi gibi görevleri vardır. Hyalüronik Asit kendi hacminden bin kat fazla su tutabilir ve enjekte edildiği yerde uzun süre şeklini muhafaza edebilir. Özel laboratuvar şartlarında üretilerek kozmetik uygulamalara sunulmuştur. Ortalama 6 - 12 ay içinde vücut tarafından metabolize edilerek atılmaktadır.

Bu dolgularda alerjik reaksiyon görülmediğinden herhangi bir alerjik test gerekmez.

Göz çevresi ince cilt kırışıklıkları ve kaz ayağı çizgilerinin giderilmesi, dudak dolgunlaştırma, kırışıklıkların giderilmesi, hacim kazandırmada kullanılmaktadır.

Yarı Kalıcı Dolgu Maddeleri nelerdir?

Bu dolgu maddeleri etkinlik süreleri 3 - 5 yıl arasında değişmektedir. Her maddenin farklı bir etki mekanizması vardır. Bu dolgular daha çok yanak, nazolabial çizgilere uygulanmaktadır. Dudağa uygulanması pek tercih edilen bir durum değildir.

Bu dolguları Radiesse, Sculptra, Beautical 2/5 gibi sayabiliriz.

Kalıcı Dolgular Nasıl Fayda Sağlar?

Bioalcamid, % 4 alkilimid ve % 96 su içeren jel formunda Kalıcı Dolgu Maddesi’dir. Enjeksiyondan sonra Bioalcamid vücuttaki kollajen tarafından sarıldığından bu dolgu maddesi ‘endo-protez’ olarak da adlandırılır. Bu reaksiyon bir alerjik reaksiyon veya yabancı cisim reaksiyonu olmayıp vücut tarafından çok ince bir kollajen tabakası ile Bioalcamid’in sarılıp izole edilmesidir. Sıklıkla bu süreç 45 gündür ve bu sürece kadar ödem ile birlikte, materyal hacminde % 10’ luk bir azalma olabilir, ancak sonrasında tamamen kalıcıdır.

Bioalcamid’ in Diğer Dolgu Maddelerinden Farkları Nelerdir?

  • Diğer dolgu maddelerine göre çok büyük miktarlarda enjekte edilebilir ( örneğin 500 - 1500 cc gibi ) ve daha sonra istenildiğinde enjekte edilen endo-protez çıkarılabilir. Yalnız cildin yüz bölgesi gibi ince olduğu yerlerde fazla miktarda Bioalcamid’in tek seferde enjeksiyonu yerine 2 ay ara ile birkaç seans uygulama yapılması tavsiye edilir.
  • Vücutta Bioalcamid’i yıkan bir enzim olmadığından aynı zamanda materyal oksidasyona ve hidrolize karşı dirençli olduğundan sonuç kalıcıdır.
  • Enjeksiyonu alerji testi gerektirmez.
  • Oda sıcaklığında saklanabilir.
  • Etrafını saran ince kollajen tabaka implant materyalinin enjekte edildiği yerde sabitlendiğinden, enjeksiyon yapılan yerden çevre dokuya doğru yer değiştirmez.

Bioalcamid’in 3 değişik formu vardır. Lip ( dudak ), face ( yüz ) ve body ( vücut ). Bu formların içerikleri aynı, elastikiyetleri farklıdır. Bioalcamid mukoza içine enjekte edilmediğinden dudak kalınlaştırmada değil, dudak kontürünü belirginleştirmede kullanılır.

Bioalcamid estetik amaçlı kullanılabileceği gibi, yüksek miktarlarda da kullanılabildiğinden deformasyonların düzeltilmesinde, deprese çukur alanların hacminin kazandırılmasında, göğüs deformitelerinde, ekstremitelerdeki hacim problemlerinde başarı ile uygulanmaktadır.

Artecoll Dolgu Maddeleri Nelerdir?

Artecoll yüzdeki kırışıklık ve diğer deri bozukluklarında uzun süre etkili enjekte edilen bir maddedir. Artecoll 2/3 denature sığır kollajen, 1/3 oranında polimetilmetakrilat adı ile bilinen bir maddenin 30 mikron çapında kürecikler haline getirilmiş şeklidir. Bu kürecikler doku içerisinde depo edilmesinden dolayı emilimi olmakta ve reddi mümkün olmamaktadır.

Artecoll içindeki kolajen 3 ay sonunda emilir ancak PMMA kürecikleri kalıcı olmakta ve onun çevresinde oluşan yeni doku oluşumu Artecoll’un kalıcılığını sağlamaktadır. Artecoll ilk 20 gün içinde uygulanan bölgeye yerleşme süreci gösterir. Asıl istenen etki bundan sonra başlar ve 3 ay içinde de tam olarak ortaya çıkar.

Artecoll uygulandıktan sonra deri içinde yerleşmesi ve etrafının fibroblast hücreleri tarafından yapılan fibrin lifleri ile kaplanması en erken 3 ayda tamamlanır. Özellikle 3 – 4 ay sonra yapılan ek bir uygulama ile etkinlik ve başarı arttırılmaktadır. Uygulamadan 14 – 28 gün öncesinde ön kola alerji testi gerektirir, sıklıkla negatif olsa da % 1 – 2 alerjik reaksiyon görülebilmektedir.

Artecoll özellikle alın, kaş arası, dudak üstü çizgiler, burun ve ağız köşesi arasında uzanan çizgilerde son derece etkili bir yöntemdir. Göz altlarında meydana gelen çökmelerde doldurma amacıyla kullanılır. Ayrıca yapılan plastik cerrahi ameliyatlarından sonra meydana gelebilen çökmelerin doldurulmasında da kullanılır. Akne skarlarının doldurulmasında başarıyla kullanılmaktadır. Dudakları büyütmek ve şekil vermek amacıyla da başarılı bir şekilde kullanılır.

Dolgu Maddeleri Uygulaması Nasıldır?

Dolgu malzemesi, dudak çevresindeki kırışıklıklar ve yüzdeki çeşitli nedenlerle oluşmuş çukurların tedavisinde kullanılmaktadır. Dolgu malzemesi, yüzdeki problemli bölgelerin altına çok ince bir enjektör ile enjekte edilir. Bu işlem sonucunda erimiş ince dokular dolar ve kırışıklıklar düzelir.

Dolgu maddeleri özel enjektörleri ile kolay ve ağrısız bir şekilde cildin içine enjekte edilen şeffaf bir jel içerir. Bu jel kırışıklık oluşmuş cilt bölgesini düzeltir, ona destek sağlar.

Dolgu Maddeleri Kimlere Uygulanamaz?

  • Gebelerde ve emzirenlerde,
  • 12 yaş altındakilere,
  • Alerji tanısıyla immünsüpresif tedavi uygulananlara,
  • Aktif enfeksiyon ve inflamasyon bölgesine enjekte edilmez.

Uygulama Sonrası Neler Yapılmalıdır?

Dolgu maddesi uygulaması 20 - 30 dakika sürmektedir. Uygulama sonrası kişi rutin aktivitelerine hemen dönebilir.

Antiaging Cilt Gençleştirme Işık Dolgusu ile Kırışıklık Tedavisi Hakkında Detay Bilgi Antiaging Cilt Gençleştirme Işık Dolgusu ile Kırışıklık Tedavisi Öncesi ve Sonrası Hakkında Detay Bilgi

IŞIK DOLGUSU

Işık Dolgusu (Redensity I) Nedir?

Redensity I Işık Dolgusu ile cilde gençlik ışıltısını yeniden kazandırın.

Cilde ışığı yansıtma kapasitesini geri vermek ve tekrar yoğunlaştırılması için mezoterapi ve dolgu teknikleri arasında yeni bir konsepttir.

YENİLENEN YOĞUNLUK

Işık dolgusu; ciltte mevcut olan tamamen doğal içeriklerin özel seleksiyonu ile Hyalüronik Asit bazlı özel formülün, antioksidan koruması ve alt derinin tekrar yoğunlaştırılması için sinerjik bir biçimde cilde verilmesi ile geri kazanılan gençlik ışıltısıdır.

Işık Dolgusu uygulamasının içeriğinde neler bulunur?

Cildi tekrar nemlendirme ve tekrar yoğunlaştırma için optimum ölçüm değerleri ve ideal olarak dozlanmış 15mg/g konsatre Hyalüronik Asit ile hazırlanmıştır. Yeniden yapılandırma dermokompleksi için 8 amino asit, 3 antioksidan, 3 mineral ve vitamin içerir; farmasotik derece ve hipoalerjenikleri ile Hyalüronik Asit’le uyumlu oldukları ve derinin tümünün tekrar oluşturulması için etkileri kombine edilerek seçilmiştir.

LİDOKAİN enjeksiyonda daha fazla rahatlık sağlar.

Işık Dolgusu Uygulaması Nasıl Etki Sağlar?

Işık dolgusunun mucizesi aslında insan vücudunda bulunan Hyalüronik Asit’tir. Yaşın ilerlemesiyle birlikte vücutta bulunan Hyalüronik Asit’te de azalmalar meydana gelir. Bu da cildimizde kırışıklıklar, çukurlar oluşmasına neden olur. Hücre bölünmesi, eklemlerin kayganlığının sağlanması ve cilde gerginlik verme özellikleri bulunan Hyalüronik Asit, laboratuvar ortamında üretilerek dolgu malzemesi olarak kullanılır. Yaklaşık 15 dakika süren ve ince uçlu iğnelerle deri altına enjekte edilen Hyalüronik Asit enjeksiyonundan sonra şişlik, kızarıklık oluşmadığı için de günlük hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Işık dolgusu ile ince kırışıklıkları doldurarak, çok daha genç ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.

İzoterapi, cildin ışığı yansıtma kapasitesidir. Cilt olgunlaştıkça cilt kırışıklıkları tek yönlü olmaya başlar ve ışık yansıması daha fazla değişir. Yüzdeki gölge bölgeleri ortaya çıkar ve bunlar yüzde daha fazla dikkat çeker.

Ayrıca göz altı morluklarınızın azalmasını, daha dolgun, nemli ve canlı bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Işık Dolgusu Uygulaması Nasıl Fayda Sağlar?

Güneş, hava kirliliği, sigara, besinler ve havadaki toksinler, genetik yaşlanma cildimizin nemini giderek kaybetmesine ve daha donuk bir görünüm almasına neden olur. Cilde nemini ve dolayısıyla ışığı yansıtma kapasitesini geri kazandırmak için mezoterapi ve dolgu teknikleri arasında '' ışık dolgusu ''  yeni bir konsept olarak karşımıza çıkıyor. Işık dolgusu içerik olarak cildin nemini geri vermek dışında antioksidan koruma sağlayan, sıkılığını arttıran hücre yenilenmesini uyaran bir mezoterapi uygulamasıdır. İçerdiği ve cildimizde doğal olarak bulunan Hyalüronik Asit ile cildin nem kapasitesini oldukça arttırıyor ve nemi artan cilt ışığı daha iyi yansıttığından parlak bir görünüm elde edilir.

Ayrıca gözaltı morluğunu da azaltır. Işık dolgusu ile cilt daha nemli, daha dolgun, daha canlı görünür; kırışıklıklarda azalma sağlanır. Düzlenen çizgiler ile daha dolgun bir cilt ve karanlık bölgelerin kaybolması ile de cildin ışığı yansıtma kapasitesinde gözle görünür sonuçlar elde edilir.

Işık Dolgusu doğal ve ışıltılı parlaklık sağlaması yanında anti-aging etkisi ile cildi yeniler.

Işık Dolgusu’nda kollajenin yapısına giren 8 aminoasid kollajen üretimi için hammadde oluştururken,3 antioksidan, vitamin ve mineraller ile cildin dış etkenlere karşı savunmasını arttırır. Işık Dolgusu uygulamasında Hyalüronik Asit ile diğer vitamin, mineral ve antioksidan etken maddeler mükemmel bir uyum sağlamıştır. Enjeksiyonlarda içerdiği Lidokain anestezik maddesi ile hastaya rahat, konforu oldukça yüksek uygulama imkanı sunar.

Işık Dolgusu hangi bölgelere uygulanır?

Yüz ve dekolte sık sık güneşe maruz kalan bölgelerdir. Ön enjeksiyondan sonra, Redensity enjeksiyonu, daha iyi bir nemlendirme için multibolus tekniği ile birlikte tavsiye edilir.

Boyun gibi daha az güneşe maruz kalan bölgeler ( karanlık bölge ), yüz ve dekolteye göre daha az nemlendirilmiştir. Çoklu ponksiyon tekniği tavsiye edilmiştir.

  • Dudak
  • Dudak üzeri çizgileri
  • Ağız kenarı çizgileri
  • Alın
  • Boyun
  • Dekolte
  • El

Işık Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Ciltte hazırda mevcut olan doğal içeriklerin özel seleksiyonu ve Hyalüronik Asit bazlı özel formül cildin antioksidan koruması ve alt derinin tekrar yoğunlaştırılması için sinerjik bir biçimde cilde verilir.

Işık Dolgusu Tekniği Hangi Yöntemlerle Uygulanır?

  • Multi-bolus
  • Redensity I’e adapte edilen geriye gitme
  • Çoklu ponksiyon

Multi-bolus Tekniği Yüz, Boyun, Dekolte Bölgeleri İçin Nasıl Etki Sağlar?

Dekolte ve yüz için tavsiye edilir, her biri yaklaşık 1 cm olan aralıklı bolus olarak adlandırılan ortalama 0,05 ml enjeksiyonların yüzeysel dermis üzerine gerçekleştirmeyi içermektedir. Cildin beyazlaması incelenemeyebilir. Cildin yüzeyinde oluşabilecek kabarma en az bir saat sonra masaj sonrasında kaybolabilir. Bolus bazında enjekte edilen ürün miktarına göre değişir.

Adapte Edilen Geriye Gitme Tekniği Nasıl Etki Sağlar?

Yüzeysel dermisin izlenebilir doğrusal enjeksiyonları gerçekleştirmeyi içermektedir. Cilt seviyesine 45 derecelik açıyla, iğne sokularak ürün deriye enjekte edilir, daha sonra iğne yavaşça çekilir. Enjeksiyondan sonra, enjekte edilen bölgeye masaj yapılması gerekir.

Çoklu Ponksiyon Tekniği Nasıl Etki Sağlar?

Epidermise ufak miktarlarda tabancayla çoklu enjeksiyonların gerçekleştirilmesine dayanmaktadır. Enjeksiyonların noktaları birbirine çok yakındır ve işlem yapılacak yüzeyde eşit olarak dağıtılmıştır veya bu noktalar çizgi boyunca bir çizgi oluşturacaktır.

Cilde “NEM” Nasıl Etki Sağlar?

Cildimizi oluşturan tabakaları en dıştan içe epidermis,dermis ve deri altı doku olarak sıralayabiliriz.Bu tabakaların her biri ışığı farklı şekilde emer ve yansıtır. Işık cildimize vurduğunda farklı katmanlar tarafından emilen ve yansıyan ışınlar bir araya geldiğinde parlaklık olarak algılanır. Işık cilde ulaştığında epidermisin en üst katmanı olan stratum corneuma çarpar. Derinin nemi yeterli ise stratum corneum pürüzsüz bir yapı kazanır ve parlak yüzeyler gibi ışığı yansıtır. Stratum corneum kuru ve nemsiz ise, yüzeydeki hücrelerin düzenli yapısı bozularak ışığı ciltten eşit olmayan açılarla yansıtacağından gözümüz tarafından donuk, mat bir görüntü olarak algılanır. Stratum corneum ışığı yansıttığı gibi sağlıklı ve nemli olduğu zaman şeffaf bir görünüm kazanarak ışığın cildin alt tabakalarına geçmesini sağlar. Cildin alt tabakası olan dermis damarlar yönünden zengindir. Cilt nemli olduğunda st. corneumdan geçerek dermise gelen ışık dermisteki kan dolaşımı ile karşılaşarak yansıdığında cildimizin sağlıklı pembe rengi ortaya çıkar. Işığın derinin alt katmanı olan dermise ulaşabilmesi için dermise derinlemesine nüfuz etmesi gerekir.

Ciltteki parlaklık ve ışıltılı bir görünüm yeterli neme sahip olmasını gerektirir.

Işık Dolgusu Uygulamasının İçeriğindeki Hyalüronik Asit Cilde Nasıl Fayda Sağlar?

Hyalüronik Asit, vücudun en önemli yapı taşlarından biridir ve kan damarlarından, iç organlara, cilt içinden eklemlere kadar hemen hemen her yerde bulunur. Hyalüronik Asit bağ dokusunun ana yapı maddesidir. En fazla bebek cildinde bulunur. Canlı, nemi fazla, parlak ciltlere “bebek gibi cilt” dememiz bu sebeptendir. Hyalüronik Asit cilde canlılığı, parlaklığı, nemi, tonusu, gerginliği veren hücre matriksini oluşturur. Ciltteki yaşlanma süreci, Hyalüronik Asit’in 25 - 30’lu yaşlardan itibaren azalması nedeniyle hız kazanır. Cilt Hyalüronik Asit’in azalmasıyla canlılığını, parlaklığını, esnekliğini kaybetmeye başlar. Hyalüronik Asit saf bir maddedir. Burada kimyasal ve sentetiği veya yabancı maddeyi karıştırmamakta fayda vardır. Dışarıdan verilecek saf Hyalüronik Asit, cildin savunma sistemini arttırır ve yaşlanma sürecini geciktirir.

Hylüronik Asit’in Tıpta Başarıyla Uygulandığı Alanlar Hangileridir?

Hyalüronik Asit, tıpta hücre yenileme (doku rejenerasyonu) alanında uzun yıllardır kullanılmakta olup, tüm ülkelerde ortopedi alanında diz, omuz, kıkırdak dokusu yenilemeye yardımcı enjeksiyonlar olarak birçok alanda kullanılmıştır.

Işık Dolgusu Uygulamasının Seans Süreleri Ne Kadardır?

Işık Dolgusu 3 hafta aralıklarla 3 uygulama ile yapılmaktadır. İlk uygulamadan itibaren ve sonrasında birikici etki ile gözle görülür ışıltı sağlar.

Işık Dolgusu Uygulamasının Yan Etkileri Nelerdir?

Hastaların çoğu ağrı hissetmediklerini belirtmişlerdir. Hassas kişilerde Likodain eklenmesi sayesinde ağrıda azalma görülmektedir.